Prečo v marci k Morskému oku?

Poznáte ten pocit, keď objavíte niečo nečakané, ale pritom krásne a prekvapivé?

Také niečo sme zažili aj pri ceste k Morskému oku. Slovensko je naozaj plné nádherných miest a mnohé z nich sú dobre ukryté. Presne tak je to aj s Morským okom. Učupené v hlbokých lesoch na okraji krajiny. Nádherný kus prírody.

KamžeKam sa vždy pozerá hlbšie, báda a objavuje, aby našlo príbeh, ktorý miestu vdýchol dušu. Aj Morské oko ho má. Neverili by ste, ale spája ho s mestom na opačnom konci zemegule, s mestom, ktoré je v úplnom kontraste s tým, aký pokoj a atmosféru zažijete na návšteve „slzy Vihorlatu“.

Morské oko sme pre marec vybrali preto, lebo je v tomto čase plné života. Prebúdzajú sa všetky pôvodné pralesné rastliny a vykúkajú všetky živé tvory, malé i veľké. Je to miesto, kde človek naberie novú energiu, kde na chvíľu zabudne na svet „tam vonku“. Zároveň je to ale miesto, kde nám príroda pripomína, aká je krehká a vzácna.

V KamžeKam chceme deti viesť k láske k prírode, ukazovať im hodnotu existencie aj toho najmenšieho tvora na Zemi a učiť ich, že svet okolo má len takú hodnotu, akú mu my svojim životom dáme. To je dôvod, prečo sme sa vybrali k Morskému oku a na cestu sme vybrali tú najšarmantnejšiu spoločníčku.

Možno sa vám bude páčiť

Uverejniť komentár.

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.